Цветанов: БСП са притеснени, те не могат да осъзнаят, че изборите приключиха

Статията е публикувана на 17 Юли 2017 в 10:56 , прочетена 8750 пъти

Цветан Цветанов

Хоризонтът на парламента е 4-годишен мандат, нормално е председателите на парламентарни групи да работят в една посока и да водят диалог по всички теми. БСП се стараят да провокират парламентарното мнозинство и изпълнителната власт. Ясни са приоритетите за българското председателство, хубаво е, че България успя да изведе сред водещите и темата за Западните Балканите, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНТ.

Темата "НДК" беше повдигната от БСП, ние подкрепяме всяка инициатива за прозрачност, затова беше създадена и Комисията за НДК. БСП са притеснени, те не могат да осъзнаят, че изборите приключиха. Те могат да се върнат в политическия мач, когато са част от общите цели на българското правителство, заяви Цветан Цветанов.

Той поздрави външно министерство и всички, които имат отношение по предстоящото подписване на Договора за добросъседство с Македония. Това, по думите му, ще доведе до намаляване на напрежението в отношенията с югозападната ни съседка.

Управленската програма е готова, тя трябва да бъде график за реализирането на секторни политики. Смятаме, че е много по-важно да имаме детайли със срокове, които ще дадат отговор на всички популистки изказвания от страна на БСП. Управленската ни програма е много стойностна, твърди Цветанов.

По отношение на доходите, Цветанов каза, че минималната работна заплата в края на мандата ще достигне 650 лв., а средната - 1500 лв. Страната ни се движи в позитивен план, каза Цветанов.

С Обединените патриоти работим изключително добре, сподели председателят на ПГ на ГЕРБ и благодари за коректността в отношенията с коалиционните партньори.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови