Лукарски скочи на Трайков, намекна за участие в задкулисието и изпълняване на поръчки

Статията е публикувана на 19 Юли 2017 в 16:40 , прочетена 7017 пъти

Божидар Лукарски

Публикуваме коментар на бившия министър на икономиката Божидар Лукарски от Фейсбук*.

Новият морал на „Нова република“ нещо се пропуква! Трайчо Трайков, общински съветник от РБ в Столична община, без знанието на групата, без знанието на партиите ДСБ, СДС и ДБГ, е внесъл предложение за приватизация на Общинска банка. Без да каже на никого от РБ, по партизански. Тази постъпка ме кара да му задам няколко въпроса, които ме вълнуват:
1. Откога Трайчо е станал независим общински съветник, та действа самосиндикално и без решение на групата на РБ?
2. Какъв е неговият интерес да повдига този въпрос сега – изпълнява ли поръчка и ако да – чия?
3. Какво ще получи срещу тази „услуга“ ?
4. Как ще обясни, че публично той и Радан тръбят – всички срещу ГЕРБ, а тихомълком действат заедно с ГЕРБ?!
5. Дали публично или на думи е голям борец против задкулисието, а на дела участва в него?! 
6. Дали да не очакваме назначения от правителството на Трайчо Трайков и на други лица от „Нова република“, заради услужливото им поведение в Столичния общински съвет?
7. Защо медиите на г-н Прокопиев тръбяха за сделки в ущърб на софиянци и подкрепата за тях от страна на Стефан Марков и Борислав Бориславов от РБ, но някак уж случайно пропускаха да напишат, че за същите сделки и Трайчо Трайков е гласувал „ЗА“. 
8. Ще има ли Трайчо доблестта да излезе и да отговори на тези въпроси публично?
Дано не съм лош пророк, но мисля, че скоро ще имаме знакови назначения от страна на правителството на хора от „Нова република“ на апетитни постове!
И искам да подчертая, че не коментирам дали приватизацията на Общинска банка е правилна или не. Това ще реши Столичният общински съвет. Коментирам политическото лицемерие и задкулисие, срещу което уж се бори самият Трайчо Трайков. Интересно ми е какво мисли по въпроса и неговият лидер в „Нова република“ - Радан Кънев. И как той и Трайчо ще коментират решението на Градската организация на ДСБ в София ( прието с малки изключения – проверете кои са и чии протежета са) - съветниците на партията в СОС да гласуват против предложението за приватизация на Общинска банка? 
Все пак аз винаги съм вярвал и продължавам да вярвам, че в ДСБ е имало и ще има хора, които са против задкулисието и политическото лицемерие!

_________________________________________________________________________________________________________

ХАШТАГ-BG публикува Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

Обнови