Адемов: 70% от работещите получават под средната заплата

Статията е публикувана на 20 Юли 2017 в 06:53 , прочетена 4224 пъти

Хасан Адемов

Политиката по доходите не може да е на парче, заяви депутатът от ДПС и бивш социален министър Хасан Адемов по повод предложението на вицепремиера Валери Симеонов да отпадне добавката за прослужено време, както и протестите на полицаите с искане за по-високи заплати.

В момента за всяка прослужена година се начисляват 0,6% към заплатата, ако не е договорен по-висок процент с колективен трудов договор, уточни той пред бТВ.

От ДПС винаги сме казвали, че участието на патриотите в управлението ще предизвика скандали, уточни той. Адемов напомни, че въпроси, касаещи социалната система, първо се обсъждат в тристранния съвет.

Прогнозата на депутата, че бизнесът ще бъде принуден да плаща по-добри възнаграждения, защото все по-трудно ще намира квалифицирана работна ръка у нас. В България 70% от работещите получават под средната заплата от 500 евро, а Румъния ни изпреварва по ниво на средната заплата, коментира още Хасан Адемов.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови
  • Коментар от Yordanov

    В социалното министерство от 2010 година е премахнат клас прослужено време. За тези 7 години заплатите на служителите в Дирекциите социално подпомагане са се увеличили с около 60 лв. Не ги ли е срам да пипат класа? Една проста сметка показва, че ако клас прослужено време не бяха го премахнали след трудов стаж от 22-24 години клас прослужено време щеше до покрива данъците и служителя ще получава основната си заплата чисто. Защо само за учители и полицай се говори от синдикатите, че са с ниски заплати? Нищо против нямам тях нека да им ги увеличат двойно, но има и други сфери които работят със заплати до 650 лв. Май в нашата държава се говори само за служителите, които са над 50000 хиляди в цялата страна, а тези обикновените служители които наброяват не повече от 5000-6000 души, какво да им обръщаме внимания те са малко и нищо не могат да направят.