Валери Симеонов се извини за класа "прослужено време"

Статията е публикувана на 20 Юли 2017 в 07:57 , прочетена 5421 пъти

Валери Симеонов

Без някой да го е искал от мен, лично изказвам съжаление за отзвука, който предизвикаха думите ми, личното ми мнение. Преценявам, че беше грешка да казвам личното си мнение, защото то се прие като позиция на правителството и се наложи да се влиза в този неприятен обяснителен режим. Това обяви вицепремиерът Валери Симеонов относно класа "прослужено време".

„Съжалявам, че съм си изразил личното мнение, ще се постарая занапред това да не се повтаря“, подчера той.

„Току-що приключи среща при министър-председателя с присъствието на министъра на финансите, както и представителите на синдикатите. Срещата беше предизвикана от широкия медиен отзвук от мое изявление, което изрично подчертах, че е лично по повод виждането ми по въпроса за т. нар. клас“, посочи вицепремиерът, предаде "Фокус".

„На срещата обсъдихме както този въпрос, така и като цяло работата на Националния съвет за тристранно сътрудничество и се обединихме се около позицията, че всички теми, свързани с трудовото законодателство, трябва да бъдат обсъждани там“, обясни Валери Симеонов. Той допълни, че предстои да се въведат организационни промени в работата на съвета с приемането на програма, в която да са заложени всички спорни и актуални въпроси. 

Автор: Хаштаг-BG

Обнови