Шефът на ФБР: Интересите на САЩ и Русия в Сирия са различни

Статията е публикувана на 21 Юли 2017 в 05:56 , прочетена 3309 пъти

ФБР

Директорът на ЦРУ Майк Помпео счита, че американските интереси в Сирия са по-различни от руските, предава ТАСС. Въпреки това, според него двете страни могат да си сътрудничат. Той заяви това по време на конференция посветена на сигурността в град Аспен, щата Колорадо.

„Ние разбира се, опитваме да намерим сфери, в които можем да работим с руснаците. Но нашите интереси в Сирия не са еднакви“, каза директорът на ЦРУ. „От гледна точка на разузнаването, искаме такива области в Сирия, в който може да се действа за благото на американските, а не руските интереси“, каза той.

„На тях им харесва да имат незамръзващо военно пристанище, както и да създават неприятности на Америка. Смятам, че те се опитват да намерят такива места, където могат да усложнят живота ни, както и такива, където могат да извлекат нещо полезно за себе си“, заяви Майк Помпео.

На въпрос дали счита Русия за враг, Помпео отвърна: „Всичко това е много сложно. Живеем в свят, в който руснаците имат огромен ядрен арсенал и са се закрепили в Сирия. Те взеха Крим и имат опорен пункт в югоизточна Украйна“, каза той, добавяйки, че задачата на САЩ е да дава отпор на Русия, както и да не й позволява да „продължи експанзията си“.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови