Георги Гергов: Разговаряли сме с Борисов няколко пъти за коалиция БСП-ГЕРБ

Статията е публикувана на 24 Юли 2017 в 06:12 , прочетена 4244 пъти

Георги Гергов

„Моята лична амбиция беше, след като имаме 2 милиона гласа за президента, да спечелим тези избори и тогава да направим коалиция с ГЕРБ и да водим държавата в правилен път”, разкри бившият член на Изпълнителното бюро на БСП Георги Гергов.

Разговаряли сме с Бойко Борисов няколко пъти по тази тема, съобщи той пред бТВ.

По думите му такова управление е възможно, щом в Европа го правят. Според него при такава коалиция премиер можел да бъде „трети човек”. „Борисов е израснал политик. Той е совалка, той е носител на мира в момента в Европа”, подчерта Гергов.

Бизнесменът обаче отрече възможността да го видим в редиците на ГЕРБ с думите, че не е предател.

„Ние водехме 10 дни пред всички изцепки, които се случиха. Бяхме победители и в следващия момент започваме да говорим за Бузлуджа”, коментира той. С последната битка загубихме войната, категоричен е Георги Гергов.

„ЦУМ-гейт” е затворена страница за мен, сподели социалистът. „Корнелия дойде в Пловдив инкогнито и после ме помоли да не обявяваме това по медиите. Срещна се с областния съвет и разговаряхме два часа. Не беше лицеприятно това, което си говорихме. Имам го на запис, но не е за обявяване”, посочи Гергов.

По думите му Корнелия Нинова му е предложила „компенсация”. „Корнелия ми каза: Жоро, аз разбирам, че не си виновен, какво да направя, за да се компенсирам”, твърди Гергов. „Аз не искам компенсация, не искам БСП да е циркаджийска партия. Аз съм обиден от това, че така се постъпи с мен”, сподели той.

„Аз исках да направя добро. Излезе, че добро е вече трудно да се прави”, каза Гергов по темата за „ЦУМ-гейт”. Според него става въпрос за сериозна, добре подготвена схема. "Не успя да се компрометира главният прокурор. Атаките срещу него продължават. Ясно, че им пречи. Нищо не е станало. Можеше да се случи така, че той да си помисли, че аз го употребявам, и съм доволен, че излезе наяве, че не е било така и не съм участвал в сценария”, допълни той.

Гергов прогнозира, че рано или късно Нинова ще си отиде от лидерския пост в БСП, като по думите му е по-добре това да се случи рано, за да не „станат още поразии”.

Бизнесменът определи настоящото Изпълнителното бюро на БСП като „треторазрядно”. „Какви са тези дечурлига там? Не може БСП да се управлява от такива младежи, рано им е, трябва да извървят пътя”, категоричен беше Гергов.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови