Арестуваха българин, проникнал в банковата сметка на Бил Гейтс

Статията е публикувана на 3 Август 2017 в 10:57 , прочетена 7544 пъти

Полиция 

Арестуваха българин, който е заподозрян, че е проникнал в банковата сметка на един от най-богатите хора на света - Бил Гейтс. Нашенецът е задържан на филипинското пристанище Замбоанга в сряда следобед, след като не е успял да представи пътни документи. Филипинската брегова охрана е идентифицирала заподозрения като 33-годишния Константин Симеонов Кавръков, предаде ABS-CBN.

Кавръков е щял да се качи на пътнически съд към южния остров Тави-Тави, когато е задържан от бреговата охрана за разпит. Било изяснено, че Кавръков е същият човек, който е задържан през 2011 г. за проникването по компютърен път в банковата сметка на основателя на „Майкрософт“ Бил Гейтс. Смята се, че той е водач на международна престъпна група, която се е занимавала с клонирането на дебитни и кредитни карти. Кавръков не е имал в себе си паспорт и пътни документи. Въпреки това властите откриват у него филипинска шофьорска книжка с неговите име и снимка. 

Арестът на Кавръков е в резултат на засилените мерки за сигурност, наложени в пристанищната част на град Замбоанга, след като президентът на Филипините Родриго Дутерте наложи в региона състояние на извънредно положение, което ще остане в сила до края на годината.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови