Симеонов за колежката му, замесена в трафик на мигранти: Не виждам защо трябва да правим индийски сериал от това

Статията е публикувана на 7 Август 2017 в 06:53 , прочетена 5312 пъти

Валери Симеонов

„На този етап въпросът със защитена зона „Комплекс Калиакра” ще бъде решен с компенсации или с възмездяване със земи, тъй като става въпрос за неголеми територии”, обясни вицепремиерът Валери Симеонов.

„Става въпрос за тясна ивица покрай самия бряг. В момента по-голямата част от тази ивица е от пустеещи земи. Там има и два ветропарка и едно голф игрище. Не става въпрос за големи територии, не става въпрос и за ощетяване на голям брой хора", разясни Симеонов пред Нова.

"За тази територия има забрана за извършване на всякаква земеделска дейност. Има и участък от акваторията, в който е забранено "тралянето". Риболовът не е забранен. Риболовът е разрешен. Хората, които имат лодки, могат да продължават да излизат на риболов”, заяви той. 

"Не мога да упрекна министъра на околната среда и водите за издаването на тази заповед, защото всеки ден забавяне носи загуби от 20 000 евро на държавата. Преди 18 месеца България е осъдена. Делата са приключили с решение на съда, че България подлежи на санкции", коментира Валери Симеонов. 

Относно задържането за трафик на хора на доскорошния председател на структура на НФСБ Анелия Велева, той каза: „Тя си има авторитет в Костинброд. Естествено е, че я познавам. Аз лично бях изненадан от това. Не се наемам да коментирам истина или не е истина. Не съм правил контакт с нея. Не ми е проблемът тя, за да търся среща с нея. Тя беше достатъчно лоялна и си подаде оставката. Въпросът е приключен, не виждам защо трябва да правим индийски сериал от това”.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови