Валери Симеонов за Калиакра: Ощетените собственици ще бъдат компенсирани

Статията е публикувана на 8 Август 2017 в 10:36 , прочетена 3858 пъти

Валери Симеонов

„Радвам се, че по този начин се подхожда мащабно към решаването на този въпрос. Това е нов модел за решаване на въпросите, защото досега нямаше такива срещи с такъв мащаб", коментира вицепремиерът Валери Симеонов след среща с всички заинтересовани страни от проекта за интегрирания план на защитените зони в района на Калиакра.

"Това, за което се споразумяхме, беше, че ощетените собственици ще бъдат компенсирани. Възложено е на МРРБ в спешен порядък да подготви следващите кризисни райони и общини, а не да се получава така прибързано и с невярна информация и реакция от слухове“, заяви Симеонов, цитиран от "Фокус".

Според него протестиращите е нямало за какво да протестират. 

Не съм съгласен с това, че 34% от територията на България трябва да бъде защитена. Средният процент на защитените зони е 18%. Тук сме не по наше желание, тук сме в тежка ситуация и трябва да излезем от един кошмар, който мога да сравня с филма „Птиците“ на Хичкок. Тази среща е нужна, заяви Симеонов.

„Тази заповед не ограничава по никакъв начин риболова. На този етап няма ограничение за риболова. Тази среща показва, че когато институциите се обединят можем да намерим най-елегантното решение“, каза още Валери Симеонов. 

Автор: Хаштаг-BG

Обнови