Кметът на Перник: Решението да се даде част от общинска детска за частна градина е на Общинския съвет

Статията е публикувана на 9 Август 2017 в 06:37 , прочетена 7670 пъти

Детска градина

„Решението да се даде част от сградата на общинска детска за частна градина на председателя на групата на ГЕРБ в общинския съвет Румяна Гьорева е на Общинския съвет в града. За него са гласували 26 съветници, а ГЕРБ има само 13”, съобщи кметът на Перник Вяра Церовска.

След като информацията за скандалното решение на общинарите от Перник да дадат под наем на съветничка от ГЕРБ половината от сградата на общинска детска градина в кв. „Могиличе” се появи в итнернет, съветничката Румяна Гьорева съобщи чрез пресцентъра на ГЕРБ, че ще дари безвъзмездно ремонтираната част на община Перник.

Формално Гьорева не е в конфликт на интереси, но въпросът е морален, коментира днес кметът на Перник, също от партия ГЕРБ.

„Това не е единствената детска градина в района. Това е филиал. От 1998 година половината част пустее, защото няма деца”, заяви Церовска пред бТВ.

На въпрос защо съветничката от ГЕРБ е регистрирала фирмата си две седмици преди да бъдат внесени документите за разглеждане в Общинския съвет, кметът каза: „В крайна сметка, когато решиш нещо, тогава правиш фирма".

Родители от Перник обаче твърдят, че градината е единствена за квартала и призоваха Церовска да посети квартала и на място да се запознае с проблема. Те казват, че няколко пъти са опитали да се срещнат с кмета, не на са успели. Вяра Церовска обяви, че ще ги приеме днес в 15 часа.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови