Разбиха лаборатория за синтетични наркотици (снимки)

Статията е публикувана на 8 Ноември 2013 в 16:23

Лаборатория за синтетични наркотици е разбита при спецакция в Сливен, предаде пресцентърът на МВР. Действията по случая започнали след постъпила информация, че 38-годишният И. Г. от Сливен се занимава с производство и разпространение на наркотични вещества от типа пико.

1108s4

В хода на акцията е установено, че в апартамент в сливенския квартал „Република“ е организирана лаборатория за производство на наркотични вещества. На 30 септември, при претърсване в жилището, обитавано от 37-годишния Й. В., са иззети около 350 мл субстанция, реагираща на амфетамин и прекурсори. В рамките на разследването става ясно, че доставчик на прекурсорите и организатор на производството е И.Г., а Й.В. е физическият производител на метамфетамина.

1108s2

След разбиването на лабораторията в кв. „Република“ криминалистите установили, че И. Г. е изградил друга - в сливенското село Калояново, в дома на братята Д.К. /45 г./ и П.К. /54 г./. На 5 ноември жилището им е претърсено. Двамата са задържани в момент на производство на метамфетамин. Конфискувана е приблизително 500 мл субстанция, подложена на топлинна обработка. Иззети са и прекурсори, медикаменти и вещества, необходими за получаване на синтетичния наркотик, известен като пико. На следващия ден е претърсен дома на И.Г. и са намерени 40 таблетки амфетамин и 3 гр метамфетамин. И.Г. е задържан за срок от 72 часа. Предстои разглеждане на мярката за неотклонение „задържане под стража”.

1108s1

Автор: ХАШТАГ-BG

Обнови