Асен Генов: Неправителственият сектор е естествен коректив на политическата класа

Статията е публикувана на 11 Август 2013 в 14:29

1150262_10201426707137142_701932442_n

Публикуваме коментар и снимка на Асен Генов от Facebook във връзка със зачестилите обвинения към Генов и колегите му от Протестна мрежа, че се финансират от чужди фондации.

Реших да се авто-комрпометирам с подходящ компромат. 

Понеже мнозина живо се интересуват от едни "лоши империалистически фондации", прилагам копие от хонорар, който съм получил от подкрепящата леви политики и проекти фондация "Фридрих Еберт". Събитието беше в началото на годината, в София. Темата, по която говорих, се вижда на факсимилето. Основната ми теза, за партията на Интернет vs. партията на телевизора, в контекста на самовъзпроизвеждащата се, монополизирала публичното пространство посткомунистическа, олигархична върхушка. Изложението ми беше прието добре, както от левите политици и активисти в залата, така и от гостите.

Пускам тази снимка не, за да създам интрига, а за да е ясно, че манипулациите и пропагандата за "лошите империалистически фондации", които работят срещу българщинАта, е обикновена откровена глупост.

Неправителственият сектор е естествен коректив на политическата класа и общество, а ролята и смисълът на НПО е именно в това, да повишават информираността и осведомеността на гражданското общество по всички актуални и болезнени обществено-политически проблеми.

Един от тях е опитът на сегашното парламентарно мнозинство и управляваща върхушка, да подарят националната сигурност (ДАНС) на една икономическа групировка. Като човек, участвал в протестите от първия ден, до днес, а и след това, не крия, че подкрепям изцяло искането за #ОСТАВКА, което #ДАНСwithme издига вече два месеца.

Смятам, че манипулациите на тема "лошите НПО организират преврат", са нелепи пропагандни клишета на клатещата се олигархична върхушка, около Моника Йосифова, Сергей Станишев и обслужващите ги медии, около Пеевски (ДПС), Тошев, Блъсков, както и разни интернет парцали, свързвани с ТИМ, чиито имена няма да спомена, за да не им генерирам трафик.

Ясно е, че олигархичната групировка, финансирана от КТБ няма да се откаже директно и индиректно да оплюва всички разпознаваеми лица на протеста чрез финансираните от нея медии, но поне истината трябва да се знае, че НПО сектора, по подразбиране, играе ролята на коректив на политическата класа, а у нас, на полит-икономическа върхушка.

А участието ми И в леви форуми, свързани с БСП го доказва безспорно.

Обнови
 • Коментар от Мая

  Ей много продуктивни писачи критикари изникнаха! Само се чудя на дума ли им плащат или на плюнка?
 • Коментар от Kiro

  Пълни.... глупости са тва. На кой му пука кой какво защо кат нямат хората пари
 • Коментар от Смит

  А шефа на двамца им - Генов и Кара, е Антоанета Цонева.
 • Коментар от Роси

  Хи-хи, който няма собствен мозък, повтаря чужди мисли. Така че номера с Ганди не минава! Минахте в графата на езотериката, лелее! Освен аз да кажа "Народът ви проклина, анатемосва и т.н." Друго не можа ли да измислиш, освен предсказания? Мая, Мая, надай се и си пиши чужди мисли и цитатчета от минало свършено време. Умирам от смях, също като другите, от Асенгеновското "АЗ"! Първата ми асоциация с това негово "Аз", беше:"Ja, mein F?hrer." Dankesch?n,Danke! Освен да почнем и да му козируваме. Да, ама не! Лека да ви е нощта, пълна с мечти и илюзии. Сънувайте си паричките.
 • Коментар от Роси

  Кои са честните? Вие и Асенчо? И тези като вас? Пари, пари, пари и пак пари - това е вашият Господ, само това искате. А глупостите ги говорите единствено вие! Нещо да кажете за по-горното, което са ви попитали? Защо не конкретизирате - само срещу правителството на Орешарски ли сте или срещу цялата олигархия? Пеевски от ляво, а отдясно /само дето е дясно единствено на думи, иначе точно десните са истинските тъмночервени комунисти, които разпродадоха България/ кръгчето на президентчето-офшорка? Нещо да споменете за тях? Що траете като попикано мушкато? Що дигате скандали на хората, които протестират заради златото на България? Да, бе, повярвахме ви. Нямате отговор на нито един конкретен въпрос. Повтаряте като развален микрофон "свобода" та свобода. Много сте малко, гълъбчета соросидчета, много сте малко. Народа е беден, написали са ви го. Беден народ не гласува за такива като вас! Умни са го казали? Много важно. Като ви гледам какви сте, не ми изглеждате нито умни, нито учени, нито добри хора!
 • Коментар от Мая

  "Първо те пренебрегват, после те осмиват, после те нападат и накрая побеждаваш." Махатма Ганди. Пишете колкото си искате глупости срещу честните хора, които искат морал и справедливост по-умни хора са дали вярната прогноза!
 • Коментар от Данко

  Яяя, такава ли била работата? А синчето май е решило да влиза в политиката, но няма да му мине номера. С тия злобни погледи, дето хвърля, че и и му личи на лицето. Зелените, хаха, за тях се знае, че са подлогите на запада. А пък тая мадама с някакво чуждо име, която водеше пресконференцията им, смях в залата просто. Тези са с някакво ненормално его и сигурно си вярват. Бог да пази България от подобни издънки на природата, жадни за власт и пари. Пази Боже от тях. Чао засега и благодаря за разяснението.
 • Коментар от mayka ti

  Лила Кара е майка му на Асен Генов. Тя не живее в България, но винаги има мнение и готовност да участва в процесите. Поддържа контакти с десни лидери. Много са услужливи спрямо Сорос - факт е всички го знаят - те представляват чужди интереси в България. Но по-важното е че Лила Кара спекулира - ако 5 милиона не са гласували за Бсп или Дпс - то няма ни един да е за Сорос, ако той се кандидатира лично на избори, а Зелните, от които Генов е активист не правят и 1%, а Сдс са под 3%. Такива лица като Лила Кара са изключително опансни комари защото отвличат вниманието от истинските проблеми в обществото.
 • Коментар от mayka ti

  Лила Кара е майка му на Асенчето Генов. Тя е грозен дегенрат на вид и виси постоянно в америка. Бомбардира постоянно всички политически минети в дясно че може да прави по-добри такива заедно със синчето й. Проститутките на Сорос в България - и то евтини за жълти стотинки. Такива дейци като тях в други европейски държави - им се връчват милиони дори милиарди. Но по-важното е че Лила Кара спекулира - ако 5 милиона не са гласували за Бсп или Дпс - то няма ни един да е за Сорос, ако той се кандидатира лично на избори, а Зелните, от които Генов е активист не правят и 1%, а Сдс са под 3%. Затова казвам че Кила Кара е дегенрат и то глупав.
 • Коментар от Lavamus

  О боже! Болшевики...
 • Коментар от Данко

  Извинявам се за правописните грешки, бързах! :)
 • Коментар от Данко

  А, забравих. Кое наричам болшинство? Отговор - всички, които като моите родители, роднини, съграждани по ЦЯЛАТА провинция, също и всички мои съграждани в София, които не са излезли да протестират. Айде, ако можете, вдигнете ги! Да видим дали ще ви се получи, хаха! Те това е болшинството. Което със сигурност няма да гласува следващия път за нито една дясно наричаща се партия, със сигурност. И знаете ли защо? Отворихте им очите точно с тия уж демократични протести, ама само уж. Народа поумня и вече не вярва на нищо уж синьо. За което искренни благодарности - за грубите ви обиди към несъгласните с вас, с псувните ви по хората, с това, че много показателно показахте, че защитавате олигархията. С острите и злобни изражения на лицата ви, с избехванията и с изразните си средства,с които нападате, ако някой не приема идеите ви, с ужасното ве ЕГО, което показва изтинска комксарска история. Наистина най, най-искрени благодарности. Да бяха искали левите да го направят, нямаше да успеят, ХАХАХА! Весело е. На мен всъщност не пука, не живея тук и именно затова мога да си ви нанижа истината в очите! Ама верно сте си цяло забавление. Не ни трябва никакво реалити шоу, вие си го правите на бедните всеки ден!
 • Коментар от Данко

  Лила Кара, много се ядосахте нещо. "Данко българоубиец"... колко патетично, колко хуманно, колко културно. И защо, скъпа, не гракнеш и срещу най-тъмночерваната мафия, изчадията, които заграбиха цяла България - кръгче Прокопиев, милата банкерка, любовницата на гербеджийчето Б.Б., милото банкерче-химик? Айде крякайте срещу това, че банките обират хората и им вземат жилищата. Що не крякате? Сорос ли? Горкото емигрантче, значи? Било срещу комунизма? Боже, боже, празни приказки... тия определения на комунизъм, социализъм, фашизъм... човечецът е герой, а? Герой, който доказано, където му е стъпил крака, икономиката на страната се срива. За справка питайте вкл. и английското правителство, ако искате за английската национална банка и после ми развивайте манипулативни теорийки. Все ми е тая. Просто се криете зад думата демокрация. Не е демократично, ама никак не е някакви си софиянчета, някаква тълпа да говори от името на цяла България. Е, разберете го - БЕДНИТЕ НЕ ВИ ИСКАТ, презират ви. А те са повече. Рептили такива, чуждопродажници. Комунисти са всички,които не са с вас а? Е, аз пък наричам такива като вас тъмно-червени боклуци.А пък вие сте по-лоши от фашистите. Ясно ли ви е? С какво право вие ще нареждате? Кои сте, какви сте, 59-дневки, родихте се от парите на чуждите капитали! Личи си му на този, вашия,и по надписа на снимката във фейса - "АЗ дърпам конците, Аз организирам..., АЗ, АЗ, АЗ". Като си толкова честен, байко, що един път не се загрижи за народа, а? Ти, Ти, Ти, ебати скапаното ЕГО. Викнете си психиатри да ви разяснят какво означава подобен надпис на снимка и подобно държание. Няма да сте приятно изненадани.Айде, със здраве и не ви пожелавам успех, НЕ ВИ УВАЖАВАМ, надписа казва какви сте!
 • Коментар от Zash

  А бре Гочу, като олигархия разкостява олигархия се получава монополна олигархия. С по-лошо предпочитание едва ли може да се изявиш. Всичко което си писал по-горе олекна рязко . . .
 • Коментар от Гочу.

  Г-жо Лила Кара, вас кой точно ви упълномощи да говорите от името на милиони българи и кое точно ви дава самочувствие да си мислите че те разсъждават като вас? Аз през живота си не съм гласувал за БСП, ДПС, Атака, ГЕРБ или производните им. И НЕ ПОДКРЕПЯМ ПРОТЕСТИТЕ ВИ! Пиша се Гочу, за да ви иронизирам, защото не съм срещал по-мразещи хора от вас протестиращите. Ако един човек е социалист или подкрепя Доган, но е български гражданин, това означава ли че той няма право на политическо представителство и на избирателни права? На вас кой точно ви обясни, че който не подкрепя протестите е автоматично поддръжник на правителството и е комунист? А за Сорос госпожо, отидете и попитайте в Югоизточна Азия, където името му е равнозначно на дявол. Сигурно защото Орешарски и Станишев така са им казали. Или може би рубладжиите на Путин? Сорос е един обикновен финансов спекулант, а не борец за демокрация. Вие госпожо сте малцинство! Изолирано малцинство на кресливи и агресивни самозабравили се софиянци! Може и да бутнете правителството! И какво? Незабавна оставка, каквато искате, ще промени ли Изборния кодекс? Ще измете ли олигархията? Не, ще върне на власт другата Олигархия на ГЕРБ. И любимия ВИ Реформаторски блок, наедно с неоосманистката партия на Касим Дал вътре, ще стане автоматична патерица на ГЕРБ. Да, ще има протакане, ще се правят на девственици, ще им изпълнят 2-3 условия и персонални размествания в ГЕРБ и накрая ще клекнат. И какво? Отново ГЕРБ на власт. No mam, това не е за мен. Предпочитам първо настоящата олигархия да разкости олигархията на Бойко и ГЕРБ и тогава народа да се вдигне и да разкости настоящата олигархия на БСП и ДПС. Това към което вие протестиращите в момента бутат нещата е запазване на статуквото, за десетилетия напред. А нещата стават поетапно и с търпение.
 • Коментар от Лила Кара

  "сорос е един самосъздал се емигрант избягал от една тоталитарна система. може за много неща да не ми е симпатичен, но на дъното на дейността му стои желанието да няма комунизъм и опресия над личността." М. Фучеджиева КОЕ в Сорос не ти харесва, Гочоолу? Че се бори против комунизма? :-) Всичките 5.2 млн българи, не-гласували за това правителство, СА ПРОТИВ КОМУНИЗМА И ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ НЕГО. Колкото по-бързо го разберете това, толкова по-добре за вас и за нас. НИЕ СМЕ 4/5 от гласоподавателите в България.
 • Коментар от Гочу.

  Гузен негонен бяга. Асен Генов и сие ги хванаха по бели гащи. Били взимали пари от Сорос, но видите ли, не били зависими от него и не изпълнявали заръките му. Да, да, а аз съм 7 клас и сгъвам шоколад в Алпите. Той Сорос е будала и ей така си раздава парите за нищо, хич не си преследва намеренията и вижданията. Факт е че Сорос финансира солиден брой НПО-та в България и всички там са като под калъп. Неолиберални постановки, водещи Западна Европа до разкапване. Браво на Виктор Орбан, че се усети и подкара Унгария в обратна посока, на вижданията на Сорос и сие. Иначе оправданието е смешно, от Сорос взел 90 000 долара, а от близки до БСП 120лв. А БЕ Асене, ми то е смешно БЕ. Точно неолибералните виждания на Сорос и сие(не че той ги е направил), докараха България до тази задънена улица. затова Асене не те харесваме, не защото си взимал пари от някой, а защото не ти харесваме вижданията. И не, не сме комунисти, поддръжници на мафията, платени комундета или какъвто там етикет набързо ще ни лепнеш ти и другарчетата ти.
 • Коментар от Лила Кара

  Данко Българоубиец, ти кое наричаш "болшинство"? Бсп има 900000 гласа. Дпс има 400000. Общо 1.3млн. Като ги извадим от 6.5млн българи с право на глас, остават 5.2млн. Или съотношението е 1:5 (бсп/дпс срещу всички останали). Това ли е за теб МНОЗИНСТВО(болшинство е руска дума)? Излагаш се с алгебратата до 4ти клас, обикновено събиране и изваждане.
 • Коментар от Асен

  Цитирай цялата ми фраза, рожбо! А именно: няма значение, депутатите представляват всички граждани, не само избирателите си..." Ама кой да чете Конституцията... :)
 • Коментар от Данко

  Рожбо, Асен Генов, за твое сведение изявления като "Не ни интересува за КОГО са гласували болшинството..." не звучат никак демократично! Демокрацията е израз точно на болшинството, а точно фашисти, тоталитаристи, авторитаристи са тези, които "не ги интересува болшинството". Няма как вече бедните да бъдат лъгани. И изобщо няма връзка с разни финансирания. Просто... думите на човека, неговите публични изявления са достатъчни, за да разбереш що за птичка пее! Със здраве!