Мерил Стрийп: Мислех, че съм твърде грозна, за да бъда актриса

Статията е публикувана на 22 Април 2014 в 13:17

Мерил Стрийп

Мерил Стрийп посети Университета в Индиана, където получи почетна докторска степен. Тя изнесе реч, по време на речта която разкри, че не се е чувствала уверена във външния си вид, когато е започнала актьорската си кариера.

"Винаги участвах в пиеси, но смятах, че е нелепо да стана актриса. Мислех, че съм твърде грозна, за да бъда актриса. Тогава очилата не бяха модерни. Много от моите приятели заявяват, че искат да бъдат на сцената още на 3-годишна възраст. Аз никога не го направих. Винаги съм се интересувала от твърде много неща и открих единствената професия, която отговаряше на всичките ми интереси", сподели Стрийп.

Актрисата разказа някои детайли от над 50-годишната си кариера в шоубизнеса. "Когато бях на 40, ми предложиха три роли на вещици за едно лято. "Е, това е, когато навършиш 40", си помислих аз. Единствената причина да имам кариера на 64-годишна възраст е, че имах хитове в по-късните етапи от живота си. След излизането на някои филми открих, че хората нямат нищо против остаряването. Искат да работят и да се забавляват и да са щастливи", смята Мерил.

"На младите жени, бих казала, да не се притесняват толкова много за теглото си. Момичетата прекарват твърде много време в притеснения покрай това. Има много по-важни неща за мислене. На младите мъже, а също и жени, ще кажа, че това, което ви прави различни и странни, е вашата сила. Всеки иска да изглежда като изваден от калъп, но всъщност хората, които изглеждат различно, биват забелязвани. Преди мразех носа си. Вече не. Сега го приемам такъв, какъвто е", каза още Мерил Стрийп.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови